9x tips voor een kinderfeestje in de Achterhoek

Is er bij jullie binnenkort iemand jarig en wil je een extra leuk kinderfeestje geven? Denk dan eens aan een feestje buitenshuis. De Achterhoek heeft super leuke locaties voor een bijzondere en onvergetelijke verjaardag. Wij hebben een vrolijke lijst voor je opgesteld waar je inspiratie mee op kunt doen!

1. De Neeth

Een speelboerderij is veelzijdig en erg leuk voor een dagje uit. Op Speelboerderij de Neeth in Aalten bijvoorbeeld is er van alles te doen. Natuurlijk zijn er de dieren, maar er is ook een pannenkoekenboerderij, museum en een fantastische speeltuin met gekleurde speelhuisjes, skelters en veel meer! Wil je hier een kinderfeestje geven dan heb je de keuze uit verschillende arrangementen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de speeltuin en patat met een snack, maar je kunt ook zelf pannenkoeken gaan bakken!

2. Eetcafe de Veldhoek

Een buitenspeeltuin is een andere mogelijkheid. Zo kun je bijvoorbeeld naar Eetcafé de Veldhoek in Hengelo, dit is een spannende buitenspeeltuin met eetcafé, snackbar, speeltuinterras en veranda. Terwijl jij lekker op het terras of de veranda zit, kunnen de kinderen zich uitleven in de speeltuin. Voor een verjaardagsfeestje boek je een kinderarrangement. Dit geeft toegang tot de speeltuin en het voetbalveld en omvat een kindermeal (pannenkoek of friet met snack, ranja, ijsje en verrassing).

3. Huis Verwolde

Vier de verjaardag van je dochter of zoon dit jaar in stijl. In het kasteeltje Huis Verwolde in Laren gaan ze voor een dag in de huid van een freule of jonker. Eerst verkleden en dan, samen met de gouvernante, het huis verkennen. Met zulke chique kleren moet je ook deftig lopen, buigen en drinken. De erwtenbedtest laat zien of de kinderen wel echt van adel zijn…. Een ander arrangement op dit landgoed is 'op stap gaan met de knapzak'. Natuurlijk is deze gevuld met lekkers. Bij terugkomst dalen de kinderen af in het onderhuis, waar ze kennis maken met het personeel, in het bed van de huisknecht mogen liggen en het familieteken op bestek mogen graveren. Na afloop van de activiteit nemen de kinderen plaats in de theeschenkerij, waar ranja met wat lekkers klaarstaat.  Beide arrangementen zijn geschikt voor kinderen van 6 tot 10 jaar.

4. Het Land van Jan Klaassen

Het Land van Jan Klaassen ligt in Braamt. Het is een groot recreatiepark waar je buiten en binnen kunt spelen in de speeltuinen. Er is ook een waterspeeltuin, poppentheater en museum, dus voor ieder wat wils! Behalve dat het een leuk dagje uit Achterhoek is, is het ook een perfecte locatie voor een onvergetelijk verjaardagsfeestje. Bij Jan Klaassen krijg je namelijk een dag vol spelen, klimmen en klauteren, theater en lekker eten! En de jarige is gratis! Het feest omvat de hele dag indoor en outdoor spelen, een poppenkast voorstelling, gereserveerde tafel en limonade (bij smulpakket). Bovendien wordt de jarige op het podium in het zonnetje gezet, mag hij/zij een grabbel doen in de schatkist en hoeft niet te betalen!

5. Monkeytown Doetinchem

Ook bij slecht weer kun je een superleuk kinderfeestje Achterhoek geven! Wat dacht je bijvoorbeeld van Monkey Town Doetinchem? Dat heeft weinig uitleg nodig: lekker klimmen en klauteren, smullen van al het lekkers en tussendoor uitrusten bij jouw eigen verjaardagstafel. Speciale wensen kun je ook doorgeven tijdens de reservering.

6. Racemania De Luifel

Van heel andere aard is Racemania de Luifel. Het is een gigantisch groot miniatuurcircuit waar kinderen en volwassen kinderen kunnen racen. Super leuk om daar een spannend kinderpartijtje te geven! Tijdens de Kids Race Party worden de kids begeleid hoe ze de autootjes zo snel mogelijk over de banen kunnen laten gaan. Er is een gezamenlijke race en de winnaar wordt koninklijk gehuldigd. Na afloop wordt er lekker gegeten: frietjes en een snack naar keuze bij De Luifel.

7. MeeBoeren bij De Grote Kroeze

Nog een andere mogelijkheid is MeeBoeren op de boerderij van De Grote Kroeze. Zij nemen je graag mee tijdens een uniek kijkje achter de schermen van een boerderij, de kinderen maken kennis met het echte boerenleven door zelf te ervaren en te beleven. Ze gaan op onderzoek uit en ontdekken welke dieren er op een boerderij wonen. Kinderen kunnen meehelpen met het verzorgen van de kalfjes door brokjes en misschien ook wel melk te geven en natuurlijk is er volop tijd om je heerlijk uit te leven in de berg stro of speeltuin.

8. Feestje op de step

Stap met je vriendjes en vriendinnetjes op de Kickbike en step door de bossen in Hengelo. Je krijgt een fotoroute en spellentas mee en naderhand ga je lekker een patatje eten! Start- en eindpunt is Eetcafé Jansen en Jansen.

9. Megapret

Megapret is het leukste familie speelpark van de Achterhoek. In een landelijke omgeving vind je een binnen- en buitenspeelpark geschikt voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Megapret is Buitenpret, Binnenpret, Speurpret, Waterpret en Golfpret. Kortom bij ieder weertype is er volop pret voor iedereen. Voor kinderfeestjes hebben ze een compleet arrangement.

Wil je nog meer ideeën voor dagjes uit en kinderfeestjes in de Achterhoek? Op Kidsgeluk ontdek je het!