Educatief dagje weg

in de Achterhoek

Beleef samen een leerzaam dagje uit

Met deze leuke dagjes weg maak je van elke dag een nieuw avontuur voor jou en je kinderen! Wil jij samen een informatief dagje uit beleven? Een uitje dat niet alleen leuk en gezellig is, maar ook leerzaam? Dan ben je hier op de juiste plek.

Bekijk het aanbod hieronder. Ontdek samen met je kinderen de wonderen van de Achterhoek, of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur of landelijk leven. Deze informatieve uitjes zijn leuk voor jong én oud!

Bestemming

Wissen
Filteren

Filter op:

Waarom een educatief uitje met het gezin?

Een leerzaam uitje is de perfecte combinatie van plezier en educatie. Het biedt gezinnen de kans om samen te leren en nieuwe dingen te ontdekken. Of het nu gaat om de rijke geschiedenis van ons land, de schoonheid van het landelijke leven, of de bruisende wereld van cultuur en entertainment, er is altijd iets nieuws te leren en te beleven.

Een sprong in de geschiedenis bij Huis Verwolde

Stap binnen in het Huis Verwolde en neem een duik in de Nederlandse geschiedenis. Dit prachtige historische huis biedt een unieke kijk op hoe het leven er eeuwen geleden uitzag. Hier woonde een adellijke familie wel zes generaties lang. Loop door de gangen waar zij liepen, wandel door de tuinen die zij onderhielden en geniet van een heerlijk gebakje in stijl. Dit is een perfecte bestemming voor een informatief dagje uit met het gezin.

Klim naar hoge hoogtes bij de Martinikerk

Voor de fitte families is er de Martinikerk. Het is de hoogste toren van Gelderland in Hanzestad Doesburg met 220 treden. Deze kerk biedt niet alleen een indrukwekkend uitzicht over de stad, maar ook een unieke kans om meer te leren over de geschiedenis van de regio. Het beklimmen van de toren is een spannende ervaring die jullie niet snel zullen vergeten. Bekijk het klokkenspel, leer alles over de toren en geniet van een uitzicht over de Veluwezoom, de Achterhoek en het Middeleeuwse stratenpatroon van Doesburg.

De Grote Kroeze: Ontdek het boerderijleven

Wil je even ontsnappen aan de drukte van de stad? Leren waar melk vandaan komt? En echt in het boerderijleven duiken? Bij melkveebedrijf De Grote Kroeze kan het! Kom MeeBoeren en verschoon water, voer de kalveren brokjes (uit je hand) en geniet in de pauze van wat lekkers en speel in de berg stro. Een unieke ervaring voor allemaal.

DRU Industriepark: Cultuur en Entertainment

DRU Industriepark is een bruisende plek vol cultuur en entertainment. Met zijn rijke industriële geschiedenis, omgetoverd tot een centrum voor creativiteit, is het de perfecte bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar een mix van leerzame activiteiten en plezier.

Waar kies jij voor bij het plannen van je educatieve dagje weg? Bekijk het aanbod hierboven!