Torenbeklimming Martinikerk

Kloosterstraat 15, 6891 CC Doesburg | Tel: +31 313 479 088 | Toon op kaart

Kom de hoogste toren van Gelderland beklimmen in Hanzestad Doesburg! De Martinikerk toren is 94 meter hoog. De trap naar boven heeft 220 treden. Tel jij ze na? Halverwege mag je even uitrusten en krijg je een filmpje te zien.

Wist je dat deze toren in de oorlog is opgeblazen en later weer opnieuw opgebouwd is? De torengids zal je het verhaal vertellen. Ook krijg je alle klokken te zien. Het klokkenspel (carillon) heeft hele grote maar ook hele kleine klokken. Soms mag je stiekem van de torengids op een van de klokken slaan. Vanaf het carillon is het nog maar een klein stukje voordat je op het uitzichtpunt bent. Daar kun je de IJsselvallei, de Veluwezoom, de Achterhoek en ook het middeleeuwse stratenpatroon van Doesburg zien. In het voorjaar zijn we soms tijdelijk gesloten, omdat er slechtvalken in de toren zitten. De slechtvalk leert zijn jongen vliegen vanaf het uitzichtpunt en we willen niet dat ze van ons schrikken en naar beneden vallen.

Wil je zeker zijn van een plekje, reserveer dan altijd je kaartjes van tevoren. Er zijn vaste beklimmingen op bepaalde dagen/tijden van de week. Kijk voor actuele informatie en prijzen op de website. Wil je toch op een andere dag/tijd dan moet je met minimaal 6 betalende personen zijn. We vragen voor reserveringen op tijd contact op te nemen met info@vvvdoesburg.nl

Website Telefoon Mailadres