Ontdek de leukste

Kinderroutes

in de Achterhoek

Wandelen of fietsen met de kinderen is een heerlijke en gezonde optie voor een dagje uit. Spelenderwijs leert je kind meer over het landschap, de natuur en de geschiedenis. Alleen maar wandelen of een stukje fietsen vinden kinderen soms een beetje saai. Er zijn dan ook verschillende soorten kinderroutes met gegarandeerd plezier.

Wandelroutes

In de Achterhoek zijn er verschillende wandelroutes die geschikt zijn voor kinderen en die hen kennis laten maken met de prachtige natuur van de regio. Voor avontuurlijke kinderen zijn er routes met uitdagende paden, zoals het blotevoetenpad in Voorst. Voor de kleintjes zijn er de kabouter wandelroutes, zoals op pad met Wouter Kabouter in Ruurlo. Tijdens deze wandelingen gaan kinderen op zoek naar houten kabouters, kabouterhuisjes en kunnen ze spelletjes spelen en opdrachten uitvoeren. Voor wandelingen in de natuur zijn er talloze opties, zoals de dieren ABC in Braamt en het natuur- en avonturenpad in Sinderen. Zo kunnen kinderen op een leuke en educatieve manier genieten van al het moois dat de Achterhoek te bieden heeft.

Fietsroutes

Voor avontuurlijke kinderen zijn er in de Achterhoek verschillende fietsroutes die uitdagend zijn en zorgen voor een adrenalinekick. Zoals de fietsroute 'in de sporen van Berend' tijdens deze fietsroute kom je langs kasteel Vorden en langs kasteel Hackfort. Onderweg maak je, door opdrachtjes te doen, beter kennis met Berend. Voor de meer actieve kinderen zijn er ook genoeg opties, zo is er bijvoorbeeld de MTB-route in Zelhem, waarbij kinderen over heuvels en door het bos crossen. Daarnaast zijn er ook diverse knooppuntroutes waarbij kinderen zelf hun eigen route kunnen samenstellen en zo kunnen kiezen voor een kortere of juist langere tocht.