In de Sporen van Berend

Vorden

19.80 Km 01:19 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten

Let op: Deze route is momenteel in herontwikkeling en tijdelijk niet beschikbaar

 

Fietsroute 20 km - 8-12 jaar

Speelde je vroeger wel eens dat je ridder was of schildknaap of prinses en dat je in een kasteel woonde? In en rond het dorpje Vorden staan nog steeds heel veel kastelen. Daar woonden ooit die stoere ridders, mooie jonkvrouwen en deftige baronnen. 

Maar er waren ook bange ridders en lelijke prinsessen hoor! En of ze zo deftig waren? Ze wasten zichzelf al heel weinig en hun kleding nog minder vaak, en ze aten met hun handen. En ja, ze werden ook verliefd, trouwden en kregen kinderen. Een van die kinderen heette Berend.

Tijdens deze fietsroute kom je langs kasteel Vorden en langs kasteel Hackfort. Onderweg maak je, door opdrachtjes te doen, beter kennis met Berend. Want waar woonde hij en waar speelde hij, wat en hoe at Berend, welke kleding droeg hij, wat moest hij leren en welke spelletjes deed hij.

De route is verkrijgbaar bij VVV in Vorden. Hier koop je een rugzakje met een routeboekje en andere voorwerpen die nodig zijn om de opdrachten uit te voeren voor € 9,75. Voor ieder extra kind zijn de losse voorwerpen te koop voor € 2,50.

Deze digitale route is ook als volgt verkrijgbaar:

Download de route gratis op je smartphone via de RoutAbel app

Lees meer

VVV Vorden

Dorpsstraat 12a

Deel deze route