Huis Verwolde

Jonker Emilelaan 4, 7245 TL Laren | Tel: +31 573 401 825 | Toon op kaart

Ga je mee naar Huis Verwolde?

Op Huis Verwolde in het Achterhoekse Laren woonde één adellijke familie wel zes generaties lang. Nu kun je er als bezoeker terug in de tijd gaan.

In het onderhuis werkte vroeger het personeel. Het voelt alsof je hier 200 jaar geleden zelf werkte voor de familie Van der Borch. Je mocht overigens nooit door de hoofdingang naar binnen. Deze was alleen voor hoog bezoek.

Hoe luxe had de familie hun woonkamer ingericht? En waar dineerden ze? Loop door de privévertrekken op de bel-etage en zie hoe het azuurblauwe bloemetjesbehang in de Chinese kamer nog steeds aan de muur schittert. En hoe zag de kinderkamer er uit? Neem de statige trap naar boven en kijk waar de gouvernante sliep en bewonder de vele boeken van de baron.

Bijzondere bomen vind je buiten in de tuin en op het landgoed. Daar kun je tijdens openingstijden altijd komen wandelen. Gooi tot besluit je knapzak over je schouder om op dit Achterhoeks landgoed te speuren naar de dikste boom van Nederland. Voor je het weet is de dag om!

Tijdens iedere schoolvakantie zijn er leuke activiteiten bij Huis Verwolde.

Huis Verwolde is van april tot en met oktober geopend. Kijk voor meer informatie en het reserveren van tickets op www.glk.nl/verwolde.

Website Telefoon Mailadres