De Grote Kroeze

Oude Dinxperloseweg 75, 7064 KZ Silvolde | Tel: +31630136188 | Toon op kaart

Kom MeeBoeren op de Grote Kroeze!

Bij Melkveebedrijf de Grote Kroeze kun je terecht voor een loeileuke boerderijbeleving! Als uitje maar ook als kinderfeestje! Word hulp boer of boerin en kom mee kijken en helpen bij het verzorgen van onze koeien en kalfjes.

Wij hebben een melkveebedrijf met 100 voornamelijk Fleckviehkoeien en het daarbij horende jongvee in het buitengebied van Silvolde. Tijdens het MeeBoeren doe je eigenlijk hetzelfde als wat boerin Marga elke dag op de boerderij doet. Er zijn heel veel klusjes te doen; je schuift het kuilvoer aan, veegt waar nodig, verschoont water, strooit hokken op met stro, voert de kalveren brokjes, misschien durf je ze wel uit je hand te laten eten?!? Je warmt melk van de koeien op voor de kalfjes en geeft dit aan hen. Misschien wordt er nog wel een kalfje geboren en mag je helpen met het geven van een fles biest. Weet je wat dat is? De boerin kan je antwoord geven op al je vragen!

Natuurlijk is er ook tijd voor een pauzemomentje met koffie/thee/ranja en een zakje chips en natuurlijk om zelf rond te kijken en om te spelen in onze berg stro en mini speeltuin. Tussendoor maakt boerin Marga foto’s die ze je via WhatsApp opstuurt. Op deze manier kun je op en top (na)genieten van dit loeileuke boerderijbezoek waarbij al je zintuigen geprikkeld worden.

Plan jouw bezoek:
MeeBoeren kan van maandag t/m zaterdag alleen op afspraak.
Tijd: 16.30 uur tot 18.00 uur
Kosten: € 8 per kind en €10 per volwassene (pinnen/contant)
Reserveren telefonisch of via WhatsApp: 06-30136188
TIP: doe kleding aan die past bij het weer en vies mag worden, laarzen zijn heel handig

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Boerderijfeestje op de Grote Kroeze

Op ons melkveebedrijf kun je het echte boerenleven beleven! Hoeveel melk geeft een koe en wat eten ze eigenlijk enne waarom heeft een koe een ketting om en oorbellen in? Wat eet een kalfje en heeft hij tanden als hij geboren wordt? Boerin Marga verteld je er graag over.

Activiteiten
De kinderen maken kennis met het echte boerenleven door zelf te ervaren en te beleven. We gaan samen op onderzoek uit welke dieren er op onze boerderij wonen. Kinderen kunnen meehelpen met het verzorgen van de kalfjes door brokjes en misschien ook wel melk te geven en natuurlijk is er volop tijd om je heerlijk uit te leven in de berg stro of speeltuin. Ondertussen zorgen we voor een heerlijke kan ranja en een zakje chips en voor de ouders voor een kop koffie of thee.

Praktische info
Deze feestjes zijn mogelijk op maandag t/m zaterdag van 15.00 uur tot 16.30 uur of van 15.30 uur tot 17.00 uur.
Ook kinderen met een extraatje zijn welkom. Het erf is verhard, dus ook rolstoelers kunnen prima terecht. We hebben alleen geen invalidentoilet.
Oja.. denk je wel aan kleren en laarzen die vies mogen worden??

Kosten: € 8,- per kind, € 4,- per volwassene, minimaal 6 kinderen.

Reserveren of meer info
Telefonisch of via WhatsApp 06-30136188 boerin Marga

Telefoon Mailadres

Arrangementen