5 X

Avontuurlijke natuurspeelplekken

in de Achterhoek

5x de avontuurlijkste natuurspeelplekken

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en dol op spelen. En wat is er nu beter dan hen de kans te geven om dit te doen te midden van de prachtige natuur? Gelukkig zijn er in de Achterhoek tal van geweldige plekken waar kinderen kunnen klimmen, klauteren en lekker in de modder kunnen spelen! We hebben 5 gratis tips voor je op een rijtje gezet: 

Ordelmanskoele
In de Ordelmanskoele op de Needse Berg is een zeldzame kies van een prehistorische woudolifant gevonden! Je kunt hier helemaal los gaan op het survivalparcours, een natuurlijke klim- en klauterbaan en een glijbaan in de vorm van Woudy de woudolifant. Ook kun je hier leuke kinderroutes lopen:  Op zoek naar Woudy en Terug naar het Stenen Tijdperk. De routes zijn verkrijgbaar bij het VVV Neede.

Park De Bleijke 
Kom lekker spöllen bij Park De Bleijke in Hengelo GLD met natuurlijke materialen zoals takken, zand en water. Bouw je eigen boomhut, graaf diepe kuilen in het zand of maak je eigen waterstroompje. Ga ook op ontdekking met het Avonturenpad met leuke opdrachten waarbij je het park ontdekt en beleeft met al je zintuigen. De rugzakjes van het Avonturenpad kunnen gratis worden geleend bij Eetcafé Jansen & Jansen of het Toeristisch Informatiepunt in Hengelo

Blotevoetenpad Engbergen
Geniet met je blote voeten van het frisse gras, prikkelend grind, bosgrond, schelpjes, fijn zand en modder. Klauter over boomstammen en waad door de waterpoel. Onderweg kom je langs een bijenstal waar de imker je, als hij aanwezig is, je meer kan vertellen over het bijenvolkje.

Ravott'n
Ravott'n is een natuurlijke speelplek in het stadspark de Grolse Weiden in Groenlo waar de kids zich helemaal kunnen uitleven. Ze kunnen klimmen op bomen, door een tunnel lopen en dan door de aangelegde loopgraven sluipen zoals die er vroeger ook lagen. Vanaf de uitkijktoren kun je over het ‘slagveld’ turen. Met de waterpomp is er volop modder en knoei plezier! 

Doetebol
In belevingspark Doetebol in Doetinchem beleef je de allermooiste avonturen. In deze natuurspeeltuin klim in bomen, spring over slootjes, bouw een hut, ga op zoek naar diertjes en speel met de waterpomp.

 

Nog steeds niet uitgespeeld in de natuur? Bekijk hier onze avontuurlijke wandelroutes met o.a. het Blotevoetenpad en Hertenpad.