Uiteten met kinderen in de Achterhoek
 

Uiteten met kinderen is soms nogal een uitdaging! Maar niet als er van alles te spelen valt voor en na het eten. Hoe lekker is het als je zelf geniet van een drankje op het terras en je zicht hebt op de kids die zich vermaken op de schommel, in de klimtoren of  de zandbak.
In de Achterhoek zijn genoeg plekken waar je heerlijk kunt eten en er ook van alles lekkers voor kinderen op de kaart staat. Ben je opzoek naar een restaurant om met je kinderen te gaan eten? Wij hebben een aantal leuke plekken voor je op een rijtje gezet.

1. Lekker en vers eten middenin een (speelbos)

Bij de Heikamp in Ruurlo kun je genieten van de heerlijkste pannenkoeken, gebakken met graan van eigen land. Ook vind je op de uitgebreide kaart heerlijke andere gerechten.  Er is een leuke speeltuin en voor de kleintjes in het superleuk om voor het eten de kabouterroute te lopen. Ze kunnen in het kabouterhuisje spelen en om het helemaal compleet te maken kun je een echt kaboutermutsje kopen.  Ook kun je kiezen voor de roekoetocht of strooproute, dit is leuk voor de iets oudere kinderen. Er is een heerlijk terras en sinds kort ook een boslounge. Een relaxte plek midden in het bos.

2. De lekkerste pannenkoeken van eigen bodem

Bij Pannenkoekenhuis de Zon in Wehl eet je de lekkerste pannenkoeken gebakken met ingrediënten uit de streek. Terwijl je op het terras zit kunnen de kinderen spelen in de aangrenzende speeltuin. Er worden diverse kinderactiviteiten georganiseerd zoals bij mooi weer “Waterpret”. Ook leuk als afsluiter van een (mid)dagje op het strand bij Stroombroek (ca. 7 km)

3. Spelen op het boerenerf

Wil je spelen op het boerenerf combineren met pannenkoeken eten? Dan is pannenkoekenboerderij de Neeth in Aalten een leuke tip. Heel leuk is dat je hier een kijkje kunt nemen bij de kalfjes in de stal. In de pannenkoekenboerderij is er ook nog een speelzolder. Terwijl jullie op de pannenkoek wachten kunnen de kinderen zich hier prima vermaken.

4. Na de pannenkoeken een ritje in de Noorden Express

Bij Familierestaurant Het Noorden van Aalten geniet je zittend op originele treinbanken in de Noorden Express van de heerlijkste pannenkoeken. Uitgegeten? Dan kunnen de kinderen zich goed vermaken op de trampolines en familieschommel  in de speeltuin. Vanaf het terras heb je goed zicht op de kinderen en de speeltuin is omheind zodat je zeker weet dat ze er niet vandaar gaan.  Een ritje met de miniatuurtrein mag natuurlijk niet ontbreken

5. Proef samen de hapa’s  

Vanaf het terras bij Eetcafé de Veldhoek heb je goed zicht op de speeltuin. De kids vermaken zich prima op de toestellen of in het zand terwijl je zelf geniet op het terras.Heb je zin in wat langer tafelen samen? Dan is het een aanrader om te gaan voor de hapa’s, allemaal kleine gerechtjes. Kies je voor simpel en snel, dan kun je voor een frietje en snack terecht in de snackbar. Ook bakken ze de lekkerste pannenkoeken of kun je kiezen uit verschillende kindergerechten met leuke verrassing. Wat dacht je van een sparerib of een stukje zalm voor je kleintje? Allemaal huisgemaakt! Met als grote afsluiter een heerlijk ijsje.