5x pannenkoek eten in de Achterhoek

Met het hele gezin een mooie wandeling maken en daarna een lekkere pannenkoek eten; het is één van de favoriete uitjes. Gelukkig vind je in de Achterhoek een prachtige omgeving met mooie wandelroutes en de beste pannenkoekenrestaurants. Terwijl jullie onder het genot van een drankje op de pannenkoeken wachten, spelen de kinderen lekker in de speeltuin. De ideale combinatie! Om je wat inspiratie te geven, hebben we een superleuke top 5 opgesteld met de allermooiste plekjes om in de Achterhoek een pannenkoek te gaan eten.

1. Genieten van een lokale pannenkoek van Pannenkoekenhuis de Zon

Hebben jullie zin om even buiten de deur te eten terwijl je kunt genieten van de prachtige natuur? Dit prachtig gelegen restaurant heeft voor elke bezoeker een mooi plekje. Neem plaats in het restaurant of het heerlijke terras met uitzicht op de grote tuin waar lekker gespeeld kan worden. De pannenkoekenkaart is zeer uitgebreid en het bakken gebeurt op ambachtelijke wijze met lokale ingrediënten.

2. Avontuurlijk dagje uit bij de Heikamp

Wilde avonturen beleven? Dat kan bij De Heikamp, midden in de bossen van Ruurlo. Maak een spannende tocht door de boomtoppen in Klimbos Achterhoek, of ga op strooptocht om te ontdekken waar de pannenkoeken groeien op de boerderij! Er zijn diverse wandelroutes, zoals het Kabouterpad. Een route die vooral voor kinderen tot 6 jaar erg leuk is, want de kabouters wijzen je de weg. Met allerlei spelletjes en interessante weetjes over de natuur. Na zo’n avontuurlijke dag heb je natuurlijk stevige trek. De perfecte manier om die te stillen is door een heerlijke pannenkoek, van graan van eigen bodem, te gaan eten in het restaurant!

3. Genieten van het boerenleven bij Erve Brooks

Een super leuk en bijzonder dagje uit beleef je bij Erve Brooks. Daar kun je genieten van het boerenleven met een scheutje ‘wild west’! Ontdek of je rodeostier kunt rijden, loop het avonturenpad en doe allerlei spannende spelletjes! Verder kun je een bezoek brengen aan het boerderijmuseum en na al dat leuks krijg je natuurlijk honger. Vul je maag met de allerlekkerste, ambachtelijke pannenkoek die je ooit hebt gegeten!

4. Gezellig samen eten bij Het Noorden in Aalten

Bij familierestaurant Het Noorden in Aalten kun je heerlijk op het terras genieten van het zonnetje met uitzicht over de grote speeltuin waar de kids zich uren kunnen uitleven. Voor de ouders zijn er heerlijke lunchproeverijen en voor de kids is er uiteraard een lekkere pannenkoek.

5. Heerlijk dagje uit bij Speelboerderij de Neeth

Voor een ontspannen dagje uit in de Achterhoek ga je naar Speelboerderij de Neeth. Daar kunnen de kinderen zich vermaken in de speeltuin, met huisjes, een springkussen, een trampoline, een kabelbaan, nestschommel, een konijnentuin. Zelf kun je dan lekker op het (selfservice) terras gaan zitten, waar je goed zicht hebt op de speeltuin. Verder kun je een kijkje nemen bij de koeien en kalfjes. In het restaurant kun je genieten van een heerlijke pannenkoek. En het leuke is: er zit een grote speelzolder boven!

Natuurlijk zijn er nog meer locaties waar je terecht kunt voor een pannenkoek en onvergetelijke belevenissen. Ontdek het op Kidsgeluk.nl!