6x de leukste uitjes met dieren in de Achterhoek

Is jouw kind ook zo gek op dieren? Pak je tas maar vast in en smeer alle neuzen in met zonnebrand, want hieronder ontdek je de vijf leukste uitjes in de Achterhoek waarbij de kinderen kennis kunnen maken met dieren.

1. Hof van Eckberge

Voor een super leuk dagje uit waar elk gezinslid met volle teugen geniet is het Hof van Eckberge helemaal perfect. Het is een groot belevingspark met dierentuin. Spannende avonturen beleef je in de lasergamejungle, de kabelbaan, de Adventure Golfbaan en de uitdagende klimmuren. Voor kinderen van het type ‘spring-in-het-veld’ is er de airtrampoline en houten klim- en speeltuin. Wil je het wat rustiger aandoen? Dan duik je even de relaxruimte of het zoutwateraquarium in. Verder is er nog een stuk ‘natuurlijk spelen’ en een bowlingbaan. En in de dierentuin gaan jullie op Eckspeditie! Van al die belevenissen krijg je natuurlijk wel honger. Die kun je stillen in restaurant en terras, waar je kunt kiezen uit een heleboel lekkers van onder meer het all-inclusive brunch- en dinerarrangement.

2. De Kleine Carrousel

Beleefboerderij De kleine Carrousel is een super leuke speel- en kinderboerderij waar de kinderen heerlijk in de buitenlucht kunnen spelen, dieren knuffelen en ontdekken. Overal op het grote terrein is wel iets nieuws te beleven. Op de boerderij wonen meer dan 100 dieren en in de knuffelweide mogen ze geaaid en geknuffeld worden. Ook is er op het terrein een gezellige lunchroom met terras voor als je honger hebt gekregen of even uit wilt rusten.

3. De Vetweide

Verscholen in het bos, achter een Saksische boerderij uit 1848 licht de knusse camping De Vetweide. Het is werkelijk een prachtige locatie, net buiten het historische dorpje Almen. Het landschap is een pareltje en leent zich uitstekend voor de mooiste wandelingen. Op de camping kun je een ezel huren en daar samen een onvergetelijke wandeling mee maken. Kinderen tot 40 kilo mogen op de rug van de ezel zitten. Voor vertrek moet de ezel wel even verwend worden met een borstelbeurt, maar daarna kan de tocht beginnen! Het eerste deel van de wandeling loopt er een begeleider mee om te zorgen dat alles goed verloopt. Daarna ga je alleen met de ezel verder. De tocht duur ongeveer 2,5 uur.

4. Kinderboerderij Feltsigt

Kinderboerderij Feltsigt noemt zichzelf dé kinderboerderij van de Achterhoek. Het is inderdaad een bijzondere plek, want er is ruimte en plezier voor iedereen, ook als je een beperking hebt of ziek bent! Laat je kinderen hier hun eigen verhaal beleven, met de dieren in deze mooie, fantasierijke speelomgeving met groen en ruimte. Elke maand zijn er leuke activiteiten, zoals de maisdrive en het zonnebloemdoolhof. Of wat dachten jullie van de jaarlijkse Oogstdag, waarbij je lekker vers fruit mag plukken? Jammie!

5. De Edelingen

Ook erg leuk is het bij De Edelingen. Het is een zorg- en kinderboerderij met heel veel verschillende dieren, waaronder de ezels en de alpaca’s waar je een wandeling mee kunt maken. Verder zijn er rendieren, lama’s, konijnen, kippen, cavia’s, geiten, schapen, poezen, een paard en een pony. Sommige dieren kun je aaien, knuffelen en/of op schoot nemen. Tussendoor kunnen de kinderen zich uitleven op de speeltoestellen. Op het mooi aangelegde terras kun je terecht voor een kop koffie met appeltaart of kruidkoek, vers gebakken door de zorgvragers en de vrijwilligers.

6. De Grote Kroeze

Bij Melkveebedrijf de Grote Kroeze kun je terecht voor een loeileuke boerderijbeleving! Als uitje maar ook als kinderfeestje! Word hulp boer of boerin en kom mee kijken en helpen bij het verzorgen van onze koeien en kalfjes. Warm het flesje op voor de kalfjes en geef dit aan hen, geef ze brokjes uit je hand en vergeet natuurlijk ook niet hier en daar wat te vegen. Neem tussendoor een pauze in de mini speeltuin of op de stro berg. 

Nog meer inspiratie nodig voor een dagje uit Achterhoek? Op kidsgeluk.nl vind je deze en nog talloze andere super leuke dagjes uit!