Herfst in de Achterhoek, de grootste speeltuin van Nederland
 

Rennen door de bladeren, stampen in de plassen, opzoek naar rode paddenstoelen of kastanjes. In de herfst valt er voor kinderen zoveel te ontdekken in het bos! 
Wist je dat er in de Achterhoek verschillende leuke kinderroutes zijn? Lekker samen de natuur in met onderweg leuke opdrachten. Ook vind je in de Achterhoek kinderboerderijen en speeltuinen die ook in de herfst geopend zijn. Is het wat minder goed weer? Er zijn heel veel leuke plekken waar de kinderen uren binnenspeelplezier beleven. Wij hebben 7 x de leukste tips voor in de herfst(vakantie) voor je op een rijtje gezet. 

1. De natuur in met één van de kinderroutes


In de herfst is er voor kinderen zoveel te ontdekken in het bos. Maak een keuze uit één van de kinderroutes, met onderweg verschillende leuke opdrachten. 
Ga je samen opzoek naar Woudy op de Needse berg? Met onderweg even spelen in de natuurspeeltuin. Of kies je voor een kindernatuurroute waarbij de kinderen met een vergrootglas opzoek moeten naar insecten? Keuze genoeg op www.kidsgeluk.nl/kinderroutes

2. Opzoek naar cactussen in de Woestijn

Wist je dat de Achterhoek een woestijn heeft, weliswaar overdekt. Bij Belevingspark de Cactus Oase in Ruurlo vind je een Mexicaans rotslandschap met heel veel cactussen en een heuse cactuspiramide. Je kunt met de kinderen een leuke route volgen met opdrachten en thomas de trein en de dessert express rijden met je mee.

3. Kraak de code bij Escaperoom Winterswijk

In deze leuke kinderescaperoom moet je opzoek naar de code van de kunstenaar. Je wordt samen “opgesloten” en binnen 45 minuten moeten jullie de uitgang weten te vinden.Er zijn twee verschillende leeftijdscategorieën, 7 t/m 10 en 11  tm/ 14 jaar en de raadsels en puzzels zijn hierop afgestemd. Ook een leuke tip voor een kinderfeestje. Reserveer wel even van te voren.

4. Lasergamen, bowlen, klimmen en klauteren

In belevingspark Hof van Eckberge vind je een grote binnenspeeltuin met verschillende klimtorens, een lasergamejungle en buitenspeeltuin met kabelbaan en houten klim en speeltoestellen. Er valt hier voor kinderen zoveel te ontdekken. Er is zelfs een (mini) dierentuin. Heel fijn is dat je vanuit het restaurant zicht op alle klimtorens hebt. Je kunt hier trouwens ook heerlijk eten. Geniet van een uitgebreid buffet met verse producten of maak een keuze maken van de a la cartekaart.
 

5. Dieren aaien, pony rijden en spelen op het boerenerf

Geitjes aaien, pony’s borstelen, knuffelen met de konijnen of kalfjes kijken….veel kinderen vinden dieren fantastisch. En het is dan nog eens extra leuk als je heel dicht bij ze mag komen en soms zelfs bij ze in de wei mag spelen. Bij kinderboerderij Feltsigt kunnen de kinderen met tractors en skelters een parcoursje rijden over het erf of de weg zoeken in het zonnebloemendoolhof. Op het boerenerf bij Kinderboerderij de kleine Caroussel in Laren vind je naast heel veel verschillende dieren ook een familieschommel, zweefmolen en nog veel meer speelplekken. Het fijne van deze twee leuke kinderboerderijen in de Achterhoek is dat ze ontzettend veel ruimte hebben op het boerenerf en er altijd genoeg te spelen is. Terwijl de kinderen zich vermaken kun je zelf genieten van een kop koffie op het terras.

6. Ontdek het Avonturenpad bij Erve Brooks

Vlot varen of op blote voeren lekker blubberen door de modder. Welk kind wordt hier nou niet blij van!  Met een beetje geluk kan dit zelfs in de herfst. Bij Erve Brooks kunnen ze zich lekker uitleven in de natuur in het Blotevoetenland en Avonturenpad. Ook is er een kabelbaan, springkussen en speeltoren. Is het wat minder goed weer? Dan kun je een kijkje nemen in de museumboerderij of in de overdekte schuur spelen. Uitgespeeld? Geniet dan van een lekkere pannenkoek of kies wat anders van de uitgebreide kaart.

7. Beleef de avonturen van Jan Klaassen en Katrijn


Het super leuke kinderpretpark het Land van Jan Klaassen heeft een groot buitenspeelpark met een reuze glijbaan, een kabouterdorp waar je met een treintje doorheen rijd, zweefauto’s en nog heel veel meer. Uniek is het poppentheater, dit is de grootste van Nederland. Samen met Jan Klaassen en Katrijn beleef je hier de spannendste avonturen! Is het weer wat minder goed? Dan is er binnen ook nog vanalles te spelen in de indoorspeeltuin. Opvallend is dat het park heel overzichtelijk en kleinschalig is opgezet zodat ook de allerkleinsten veilig kunnen spelen. Je mag eigen eten en drinken meenemen maar in het restaurant kun je ook lekkere broodjes, frites, snacks en ijsjes halen.