7x speeltuin met terras in de Achterhoek

Wil je er even lekker tussenuit met de kinderen, maar dan niet meteen een hele dag op pad? Een speeltuin met terras is een perfect alternatief! Zij lekker klimmen en klauteren, terwijl jullie zelf van het zonnetje en een kop koffie geniet. Eventueel kun je daarna lekker een hapje eten; dan hoef je ook niet meer te koken. Hieronder delen we een aantal speeltuinen met terras in de Achterhoek!

1. HCR Prinsen

Bij Hotel Café Restaurant Prinsen geniet je vorstelijk! Je kunt er terecht voor een hapje en een drankje op het gezellige terras waarbij je zicht hebt op de speeltuin en midgetgolfbaan. Ook kun je vanaf HCR Prinsen de spannende kinderroute De Schat van Scholte wandelen.

2. Familierestaurant 't Noorden van Aalten

Het motto van familierestaurant 't Noorden is 'vier het leven!'. Je voelt je hier dan ook helemaal welkom en wordt uitgebreid verwend. Je kunt kiezen voor een plekje binnen, of op het gezellige terras met die uitkijkt op een grote speeltuin. Je kinderen leven zich lekker uit terwijl jullie even bij kunnen praten. Het is hier heerlijk toeven voor jong en oud. In het restaurant kun je terecht voor lunch of diner met bourgondische klassiekers.

3. Pannenkoekenhuis de Zon

Even een dagje niet koken; lekker buiten eten op een plek waar je ontspannen kunt zitten en eten en waar je kinderen ongestoord hun gang kunnen gaan. Neem plaats in het restaurant of het prachtige terras. Op beide plekken heb je goed zicht op de kinderen die fijn kunnen spelen in de grote tuin.

4. Eetcafé de Veldhoek

In de directe omgeving van Eetcafé de Veldhoek zijn diverse wandelroutes. Je kunt dus een wandeling combineren met een lekkere pannenkoek, of gewoon op het terras gaan zitten voor een kop koffie met gebak. Er is ook een speeltuin met overdekte veranda waar je fijn kunt zitten, terwijl je kinderen aan het spelen zijn.

5. Natuurpark de Leemputten

Natuurpark de Leemputten is een schitterend dagje uit Achterhoek. Ontdek de prachtige natuur door een mooie wandeling te maken, lekker op het strand te gaan zitten of een waterfietstocht te maken! Boek een arrangement met een drankje en gebak om het helemaal compleet te maken! Blijf je liever aan wal? Op het terras is het heerlijk zitten, terwijl je kinderen op onderzoek uit gaan op het strand of in speelweide.

6. Kinderboerderij Feltsigt

Terwijl de kinderen onbezorgd spelen in de grote zandbak, in het hooi, de ballenbak of met de dieren aan het knuffelen zijn, kun je heerlijk genieten op he terras met een kopje koffie, ijsje of lunch.

7. De Kleine Carrousel

Beleefboerderij De kleine Carrousel is een heerlijke plek om te struinen in de buitenlucht! Overal rondom de boerderij vind je speeltoestellen en speelplekken en op onze kinderboerderij wonen meer dan 100 dieren. Moe en hongerig geworden? Plof dan lekker neer op het terras en geniet van een drankje en hapje.

Wil je nog meer inspiratie voor dagje uit in de Achterhoek? Kijk dan snel op Kidsgeluk.nl.