De leukste dingen om thuis te doen!

Helaas zitten we opnieuw met ons allen thuis. En vooral nu, tijdens deze winterperiode, hebben we behoefte aan leuke activiteiten om ons thuis mee te vermaken. Met deze leuke tips van onze Kidsgeluk dierenvrienden Aaltje, Lodewijk, Oehoe, Constantia en IJsbrand hoef je je zeker niet te vervelen! Veel plezier!

1. Winter met onze dierenvrienden

Zie ze eens plezier hebben met elkaar, onze dierenvrienden van Kidsgeluk vervelen zich geen moment tijdens deze winter. Hieronder zie je waar ze zo druk mee zijn. Je vindt er een leuke kleurplaat die je met je fijnste kleurstiften of potloden kunt kleuren. Eerst even downloaden, dan printen en dan kleuren. Misschien vind je het leuk om er een puzzel van te maken? Download dan de puzzel, daarna printen en kleuren en daarna kun je heel netjes langs de puzzellijntjes knippen en puzzelen maar!

Kleurplaat - winter met onze dierenvrienden
Kleurplaat en puzzel - winter met onze dierenvrienden

2. Maak je eigen theatervoorstelling

Hoe leuk is het om je eigen theatervoorstelling in elkaar te zetten? Kijk eens op deze pagina van het Land van Jan Klaassen. Je vindt er maskers die je kunt printen en mooi kunt inkleuren. Daarna kies je een vrolijk of spannend verhaal, óf bedenk zelf een verhaal! Je vindt er zelfs leuke muziek die je kunt gebruiken tijdens je voorstelling. Maak een decor van dozen en trek een kledingstuk aan die je misschien mag lenen van je ouders of verzorgers. Daarna ben je klaar voor jouw grote optreden!

3. Lekker in beweging

Vergeet niet om tijdens deze lockdown in beweging te blijven! Wij helpen je met deze leuke Piratendans, opgenomen in het Land van Jan Klaassen.

4. Verdien punten met deze digitale speurtocht

Het is jammer, maar je kunt nu niet op bezoek bij de dieren in de dierentuin van Hof van Eckberge. Speciaal voor jullie hebben zij daarom een digitale speurtocht gemaakt. Op deze manier kom je toch meer te weten over hun dieren. Om te starten klik je hieronder. Bij iedere vraag kies je het juiste antwoord. Alle antwoorden kun je terugvinden op de website of de sociale mediakanalen van Hof van Eckberge. Aan het einde klik je op 'score bekijken'. Heb je ze allemaal goed?

Start van de digitale speurtocht

5. Ontdek de natuur

Woon je in de Achterhoek? Wat een geluk dat we hier zoveel mooie natuur hebben. Ga lekker naar buiten met een van onze digitale kinderroutes, Wil je graag speuren naar dieren, over een slootje springen of klimmen in het bos? Er zit zeker een route voor jou tussen. De routes zijn ook gemakkelijk te downloaden als app op je telefoon.

6. Kleur je eigen kasteel

Droom jij wel eens over hoe het is om op een kasteel te wonen? Of zou je wel eens prins of prinses willen zijn? Misschien ben je wel eens in Huis Verwolde in Laren geweest. Een mooi kasteel met een grote toren en lange oprijlaan. Kijk maar eens naar deze mooie kastelen, ook Huis Verwolde vind je hier. Heb je jouw favoriete kasteel gekozen en wil je hem graag kleuren? Download de tekening dan eerst en print hem daarna. Pak je stiften en geef het kasteel de mooiste kleuren.


7. Word de beste thuis-pannenkoekenbakker

Houd jij ook zo van pannenkoeken? Pannenkoekenbakker Kevin van Pannenkoekenhuys 't Noorden laat je zien hoe je thuis de lekkerste pannenkoeken bakt. En probeer eens mooie figuren met stroop op je pannenkoek te tekenen!

8. Winterkoekjes bakken

Kelner Koen gaat winterkoekjes bakken. Maar dat kan hij niet alleen, daarom krijgt hij hulp van Bakker Bryan. Samen leggen ze heel goed uit hoe jij thuis winterkoekjes kunt bakken en daarna mooi kunt versieren. Zie hier de heren in actie op de facebookpagina van Pannenkoekenhuys 't Noorden.  

.