3x zwemmen bij een recreatiegebied in de Achterhoek

De Achterhoek is een uniek stukje Nederland met een prachtige groene omgeving. Daar liggen uiteraard ook recreatiegebieden met fantastische stranden. Deze mooie gebieden zijn een leuke locatie voor een dagje uit met de kinderen. Wij hebben drie van deze gebieden voor je op een rijtje gezet. Dus, pak je picknickkleed, een lekkere lunch en je opblaasflamingo maar vast in. Dat wordt genieten!

1. Recreatiegebied Stroombroek

Recreatiegebied Stroombroek is een voormalige zandafgraving onder Doetinchem. Er is hier heel veel te beleven. Aan, in, op en om het water kun je van alles doen. De stoere sportievelingen kunnen klimmen, waterskiën en wakeboarden. Lekker luieren en zandkastelen bouwen doe je op het zandstrand en ook op de loungebanken van het paviljoen is het heerlijk vertoeven. De kinderen kunnen de spannendste avonturen beleven in de speelboot en het Kasteel. Of natuurlijk lekker zwemmen.

2. Recreatiegebied Hilgelo

Recreatiegebied Hilgelo is een verborgen pareltje in de prachtige groene omgeving van de Achterhoek. Door het langgerekte strand en het weelderige groen, waan je je hier op vakantie in het buitenland! In de omgeving liggen een aantal campings en aan het water ligt de stijlvolle Beachclub MEER, waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. In Hilgelo betekent een dagje uit lekker zwemmen, luieren op het strand en genieten van de zon en het water.

3. Recreatiegebied Hambroek

Recreatiegebied Hambroek bestaat uit drie delen en omvat een fijn strand dat perfect is voor jonge kinderen. Leg een kleed op het zand en ga maar fijn liggen, want je kinderen kunnen hier lekker spetteren en kliederen met zand en water. Natuurlijk kunnen jullie hier verkoeling zoeken in het water. Het wordt maar langzaam dieper, dus is het ook veilig voor de kleintjes. Verder zijn er diverse speeltoestellen waar ze zich ook kunnen vermaken. Maak een vaartochtje in een kano of neem je hengel mee om een visje aan de haak te slaan. Bij het strandpaviljoen 't Smulheukske kun je terecht voor en lekker ijsje en een verfrissend drankje.

Wil je nog meer leuke plekjes ontdekken in de Achterhoek? Kijk op www.kidsgeluk.nl!