Onder vuur

Groenlo

22.70 Km 01:31 uur Fietsroute
Beschrijving
Kaart
Startpunten

Fietsroute 23 km - 9-12 jaar

Deze fietsroute gaat over het waargebeurde verhaal van Bregje, een meisje dat in 1627 werd gevonden voor de poort van de stad Groenlo. Tijdens deze fietsroute nemen Bregje en Harmen je mee langs de plekken waar ze zijn geweest tijdens hun zoektocht naar de vader van Bregje. Ga je mee op avontuur?

Bregje is op zoek naar haar vader die ergens in de stad moet zijn. We weten dat Bregje echt heeft bestaan omdat er een briefje uit 1627 is gevonden. Het briefje vertelt over een afspraak die Bregje maakte met Prins Frederik Hendrik.

Het is oorlog tussen Nederland en Spanje en haar vader is soldaat in het leger van Prins Frederik Hendrik. Bregje heeft gehoord dat hij is overgelopen naar het leger van de Spanjaarden. De Spanjaarden die al 21 jaar de baas zijn in Grol. Waarom deed haar vader dat? En waar is hij nu?

Bregje wil haar vader vinden om antwoord te krijgen op haar vragen én om hem te redden. Ze krijgt hulp van Harmen, een boerenjongen die de streek goed kent. Samen gaan ze op zoek, terwijl de stad onder vuur genomen wordt.

Je kunt de route tegen betaling afhalen op onderstaande locaties. Ook kan de route op beide locaties gestart worden:
1. bij Marveld Recreatie aan de Elshofweg 6 in Groenlo
2. bij de VVV aan de Kevelderstraat 1 in Groenlo

Lees meer

Marveld Recreatie

Elshofweg 6

Deel deze route