5x Fietsen met kinderen

Jij vindt het heerlijk een stukje te fietsen maar de kinderen vinden het al gauw ver of saai. Dat gebeurd je niet in de Achterhoek! De Achterhoek staat bol van de leuke gezinsroutes waarbij er voor de kids vanalles te beleven is. Ontdek mooie stukjes natuur, leer spelenderwijs een stukje over de Achterhoekse geschiedenis en ga op avontuur met de spannendste verhalen. 

Fietsroute: Ontsnapt! 22,5 km - 10-15 jaar

Stap op de fiets en ga terug in de tijd naar de Tweede Wereldoorlog. Tijdens deze route fiets je langs plekken die een belangrijke rol speelden tijdens de oorlog. Begin bijvoorbeeld bij het Duitse kamp Rees, waar soms mensen probeerden te ontsnappen. Volg de route door de donkere bossen en open weilanden, en ervaar hoe het was om te ontsnappen uit een kamp. De route eindigt bij de boerderij in Megchelen, waar een spectaculaire reddingsactie plaatsvond. Een spannende route die je niet snel zult vergeten!

Fietsroute: Smoks Hanne 11 km - 5-15 jaar

Ga mee op avontuur en ontdek het leven van de beroemdste heks van de Achterhoek: Smoks Hanne. Volg de route en voer leuke opdrachten uit terwijl je meer te weten komt over heksen. In vroeger tijden waren heksen eng en werden ze gevreesd, maar Smoks Hanne was juist slim en lief voor anderen. Deze route is geschikt voor kinderen tussen de 5 en 15 jaar oud, dus neem je vriendjes en vriendinnetjes mee en beleef samen een heksenavontuur!

Fietsroute: Onder vuur 23 km - 9-12 jaar

Ontdek het waargebeurde verhaal van Bregje, een meisje dat in 1627 op zoek ging naar haar vader. Haar vader was soldaat in het leger van Prins Frederik Hendrik, maar was overgelopen naar het leger van de Spanjaarden. Bregje wil haar vader vinden en krijgt daarbij hulp van Harmen, een boerenjongen die de streek goed kent. Fiets langs de plekken waar Bregje en Harmen zijn geweest tijdens hun zoektocht, terwijl de stad onder vuur genomen wordt. Deze route is geschikt voor kinderen tussen de 9 en 12 jaar oud.

Fietsroute: Rondom de Dikke Boom 14,5 km - 8-12 jaar

Reis terug in de tijd naar het jaar 1900 en ontdek het verhaal van Eduard en Martha, twee vrienden die graag spelen bij de Dikke Boom en de grote beuk bij het woonhuis. Deze route is perfect voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud die geïnteresseerd zijn in de natuur en graag meer willen leren over bomen en de geschiedenis van de regio. Fiets langs Huis Verwolde, een prachtig landhuis midden in de bossen, en geniet van de mooie omgeving.

Fietsroute: Zevensprong 13,5 km - 7-13 jaar

Ga op avontuur op de fiets en volg de Zevensprong, een fietstocht die speciaal voor kinderen tussen 7 en 13 jaar oud is. Deze tocht is gebaseerd op het boek van Tonke Dragt, dat verfilmd is in de bossen van Ruurlo. Tijdens de fietstocht krijg je zeven opdrachten die je stap voor stap dichterbij de schat van het Trappenhuis brengen. De route begint en eindigt bij Restaurant De Heikamp en duurt ongeveer 3 tot 4 uur. Mis deze spannende speurtocht niet!
Of je nu op zoek bent naar spanning, avontuur, natuur of geschiedenis, de Achterhoek heeft het allemaal! Ga op pad en ontdek zelf de leukste gezinsroutes die de Achterhoek rijk is.

Kijk voor alle fiets (en wandelroutes) op het Kidsgeluk Kinderroute overzicht