6x actieve kinderuitjes in de Achterhoek

Wat is er nou fijner dan er een dagje op uit te trekken met de kinderen. Lekker actief bezig zijn. En waar kan dat beter dan in de prachtige Achterhoek. Om je wat inspiratie te geven voor een actief uitje met de kids, hebben we hieronder 6 super leuke, actieve uitjes voor het hele gezin op een rijtje gezet.

1. De boom in bij Klimbos Achterhoek

Ben jij klaar voor een groot klimavontuur? Bij Ruurlo, diep in het bos en naast Restaurant de Heikamp, ligt Klimbos Achterhoek. In dit bos beleef je grootse avonturen. Er is een tokkelroute, uitdagende overgangen, grote netten en een spannende vrije val die je kriebels in je buik geeft. Kies je eigen klimroute en ga zo hoog als je zelf wil. Durf jij tot de top te gaan? Als je na afloop allemaal moe bent van dit avontuur in de boomtoppen, ga je lekker wat eten en/of drinken in het restaurant.

2. Wandelen met een ezel bij De Vetweide

Almen is een gezellig dorp, midden in de natuur. Je kunt hier heerlijke wandelingen maken waarbij je steeds weer iets anders te zien krijgt. Een bijzondere manier om dit gebied te gaan verkennen is samen met een ezel! Jullie kunnen kiezen uit 2 mooie ezelroutes van ongeveer 2,5 uur. De dag begint met een kennismaking met de ezel en het dier mag dan lekker geborsteld worden. Om te wennen zal er eerst iemand meelopen, maar daarna kunnen jullie zelf verder. De ezel is uitgerust met een 'mandje met iets d’r in' op de rug. Tip: boek een route inclusief picknick voor een heerlijke, onvergetelijke dag!

3. Waterfietsen bij Natuurpark de Leemputten

Willen jullie op een bijzondere ontdekkingsreis door de jungle? Boek dan een waterfietstocht door Natuurpark de Leemputten. Je vaart door water dat groen is van de waterlelies en als je goed kijkt, zie je de vissen onder je door zwemmen. De tocht gaat onder overhangende bomen, langs kleine doorgangetjes en eilandjes en brengt je op plekjes waar je alleen nog de dieren hoort. Kijk goed of je ijsvogels, zwanen of schildpadden ziet. Los tijdens het varen ook de puzzel op. Spannend, want lukt het je om het antwoord binnen de tijd te vinden!

4. Dolen door Doolhof Ruurlo

Daag jezelf uit en vind de uitkijktoren in het grootste doolhof van Nederland! De doolhof van haagbeuk is met zijn oppervlakte van 8740 m2 de grootste van Nederland en met een lengte van 1188 meter aan paden, kwam het Doolhof van Ruurlo in 1996 in het Guiness Book of Records als grootste doolhof ter wereld. De paden zijn lekker breed, zodat je met het hele gezin bij elkaar kunt lopen. Zijn jullie slim genoeg om de weg naar de toren te vinden? Kijk ondertussen ook goed om je heen of je Stekkeltje de egel tegenkomt.

5. Feestje op de step

Wil je eens een ‘anders dan anders’ uitje? In Hengelo (gld) kunnen sportievelingen een uitdagende steproute rijden. De route is zo’n 5 km lang en op je kickbike rijden jullie door de Gelderse bossen en kom je op de mooiste plekjes. Lekker crossen over bospaadjes en van de heuvels naar beneden sjezen; steppen is stoer! Wedden dat jij het beter kan dan je papa en mama? Een leuk en uitdagend uitje voor jong en oud! Maar let op. Je krijgt een fotoroute mee om je de weg te wijzen, en eventueel een spellentas. Onderweg zijn er mooie plekjes waar je kunt stoppen om even wat te eten, drinken of uit te rusten. Met de items uit de spellentas kun je voetballen, een steprace houden of waterdiertjes vangen en bestuderen. Je kunt de steproute los boeken of als kinderfeestje. In dat laatste geval kun je na afloop van je dagje uit op de step een patatje eten en het feestje verder vieren bij Eetcafé Jansen en Jansen.

6. Torenbeklimming Hanzestad Doesburg

Bekijk Doesburg van bovenaf. Met een hoogte van 94 meter heeft de Grote- of Martinikerk de hoogste kerktoren van Gelderland. Onder leiding van de torengids kun je de 220 treden van toren beklimmen. Deze beklimming wordt beloond met een spectaculair uitzicht over de Hanzestad, het IJssellandschap en vergezichten over de Veluwezoom en de Achterhoek. De gids vertelt je over de geschiedenis van de toren, het carillon en Hanzestad Doesburg.

Nog meer inspiratie nodig voor een dagje uit Achterhoek met de kinderen? Kijk dan op www.kidsgeluk.nl!