De leukste binnenspeel uitjes in de Achterhoek
 

De Achterhoek staat bekend om haar ruimte en prachtige natuur maar wist je dat er ook heel veel leuke (speel) plekken zijn waar je naartoe kunt gaan met de kinderen bij wat minder goed weer?
Ken je dat? Heb je een leuk uitje in gedachten, komt het net die dag met bakken uit de lucht en kun je opzoek naar een binnen activiteit. Je hoeft niet lang te zoeken want wij hebben de leukste uitjes, die perfect zijn voor een regenachtige dag, voor je op een rijtje gezet

1. Voel je Max Verstappen bij Racemania

Lijkt het jou leuk om een dagje te racen als een echt autocoureur? Bij Racemania in Ruurlo, het grootste racebaancentrum van Europa, kan dat! Je kunt tegen elkaar racen op officiële wedstrijdbanen van maar liefst 34en 29 meter lang. Misschien wordt jij wel de nieuwe Max Verstappen! Racen kan met een groepje vanaf 6 personen, reserveer wel even van te voren

2. Lekker wegdromen bij de nieuwste kinderfilms

Heb je wel zin in een relaxt middagje/avondje? Kom een leuke (kinder)film kijken bij Service Bioscoop Winterswijk. Met een drankje en wat lekkers erbij maak je er een echt uitje van.

3. Kraak de code bij Escaperoom Winterswijk

In deze leuke kinderescaperoom moet je opzoek naar de code van de kunstenaar. Je wordt samen “opgesloten” en binnen 45 minuten moeten jullie de uitgang weten te vinden.Er zijn twee verschillende leeftijdscategorieën, 7 t/m 10 en 11  tm/ 14 jaar en de raadsels en puzzels zijn hierop afgestemd. Ook een leuke tip voor een kinderfeestje. Reserveer wel even van te voren.

4. Opzoek naar cactussen in de Woestijn

Wist je dat de Achterhoek een woestijn heeft, weliswaar overdekt. Bij Belevingspark de Cactus Oase in Ruurlo vind je een Mexicaans rotslandschap met heel veel cactussen en een heuse cactuspiramide. Je kunt met de kinderen een leuke route volgen met opdrachten en thomas de trein en de dessert express rijden met je mee.
 

5. Klimmen als een aapje bij Monkeytown

Klimmen en klauteren, glijden van glijbanen, kruipen door tunnels en springen op de trampolines. Of spelen met superlego, ravotten in de ballenbakken en voetballen of basketballen in de extra grote voetbalkooi. Bij Monkeytown in Doetinchem kunnen je kinderen zich lekker een (mid)dagje uitleven. Voor de allerkleinsten (t//m 4 jaar) is er een groot apart speelgedeelte.
 

6. Lasergamen, bowlen, klimmen en klauteren

In belevingspark Hof van Eckberge vind je een grote binnenspeeltuin met verschillende klimtorens, een lasergamejungle en buitenspeeltuin met kabelbaan en houten klim en speeltoestellen. Er valt hier voor kinderen zoveel te ontdekken. Er is zelfs een (mini) dierentuin. Heel fijn is dat je vanuit het restaurant zicht op alle klimtorens hebt. Je kunt hier trouwens ook heerlijk eten. Geniet van een uitgebreid buffet met verse producten of maak een keuze maken van de a la cartekaart.

7. Zwemmen in het subtropisch zwembad

Roetsj van de verschillende glijbanen het subtropische zwembad in! Voor een dagje waterpret ga je naar Marveld in Groenlo. De Crazy Cone, is een supersensatie van 75 meter lang met magic-light effecten. Je beleeft deze super snelle glijbaan op een 1-persoonsband. Voor de allerkleinsten is er een leuk peuter- en kleuterbad.
Uitgezwommen? Dan kun je op het recreatiepark heerlijk een hapje eten in één van de gezellige restaurants, terwijl de kinderen spelen in de speeltuin

8. Opzoek naar schatten en fossielen

Bij Sevink Molen in Winterswijk hebben de kinderen gegarandeerd een dag speelplezier. Er is echt van alles te doen in deze leuke binnen- en buitenspeeltuin. Leef je uit op de trampolines, in het klimkasteel, of ga opzoek naar een schat in de grote overdekte zandbak. In het restaurant kun je een heerlijke pannenkoek eten of grillen aan je eigen tafel.