De leukste binnenspeel uitjes in de Achterhoek
 

De Achterhoek staat bekend om haar ruimte en prachtige natuur maar wist je dat er ook heel veel leuke (speel) plekken zijn waar je naartoe kunt gaan met de kinderen bij wat minder goed weer?
Ken je dat? Heb je een leuk uitje in gedachten, komt het net die dag met bakken uit de lucht en kun je opzoek naar een binnen activiteit. Je hoeft niet lang te zoeken want wij hebben de leukste uitjes, die perfect zijn voor een regenachtige dag, voor je op een rijtje gezet

1. Voel je Max Verstappen bij Racemania

Lijkt het jou leuk om een dagje te racen als een echt autocoureur? Bij Racemania in Ruurlo, het grootste racebaancentrum van Europa, kan dat! Je kunt tegen elkaar racen op officiële wedstrijdbanen van maar liefst 34en 29 meter lang. Misschien word jij wel de nieuwe Max Verstappen! Racen kan met een groepje vanaf 6 personen, reserveer wel even van te voren

2. Klimmen als een aapje bij Monkeytown

Klimmen en klauteren, glijden van glijbanen, kruipen door tunnels en springen op de trampolines. Of spelen met superlego, ravotten in de ballenbakken en voetballen of basketballen in de extra grote voetbalkooi. Bij Monkeytown in Doetinchem kunnen je kinderen zich lekker een (mid)dagje uitleven. Voor de allerkleinsten (t//m 4 jaar) is er een groot apart speelgedeelte.
 

3. Lasergamen, bowlen, klimmen en klauteren

In belevingspark Hof van Eckberge vind je een grote binnenspeeltuin met verschillende klimtorens, een lasergamejungle en buitenspeeltuin met kabelbaan en houten klim en speeltoestellen. Er valt hier voor kinderen zoveel te ontdekken. Er is zelfs een (mini) dierentuin. Heel fijn is dat je vanuit het restaurant zicht op alle klimtorens hebt. Je kunt hier trouwens ook heerlijk eten. Geniet van een uitgebreid buffet met verse producten of maak een keuze maken van de a la cartekaart.

4. Zwemmen in het subtropisch zwembad

Roetsj van de verschillende glijbanen het subtropische zwembad in! Voor een dagje waterpret ga je naar Marveld in Groenlo. De Crazy Cone, is een supersensatie van 75 meter lang met magic-light effecten. Je beleeft deze super snelle glijbaan op een 1-persoonsband. Voor de allerkleinsten is er een leuk peuter- en kleuterbad. Uitgezwommen? Dan kun je op het recreatiepark heerlijk een hapje eten in één van de gezellige restaurants, terwijl de kinderen spelen in de speeltuin

5. Op zoek naar schatten en fossielen

Bij Sevink Molen in Winterswijk hebben de kinderen gegarandeerd een dag speelplezier. Er is echt van alles te doen in deze leuke binnen- en buitenspeeltuin. Leef je uit op de trampolines, in het klimkasteel, of ga opzoek naar een schat in de grote overdekte zandbak. In het restaurant kun je een heerlijke pannenkoek eten of grillen aan je eigen tafel.

6. Beleef Buitenpret, Binnenpret, Speurpret, Waterpret en Golfpret

Bij Megapret in Lievelde vind je enorm veel pret. Naast veel buitenactiviteiten vind je er een binnenspeeltuin met verschillende thema's. Er zijn bijvoorbeeld springkussens, trampolines, lachspiegels, een kinderdisco en zelfs een 30 meter lange rodelbaan op 7 meter hoogte! Er zijn verschillende gezellige terrassen en de prijzen zijn lekker Achterhoeks laag.