Leuke winteruitjes met de kids

in de Achterhoek

Weer of geen weer, in de Achterhoek hoef je je nooit te vervelen. We hebben hieronder een aantal leuke winteruitjes met kinderen op een rijtje gezet. Ook vind je in de Kidsgeluk Agenda de leukste evenementen!

Spelen bij Hof van Eckberge

In het 25.000m² grote belevingspark kun je binnen- en buiten spelen, bowlen, lasergamen en de dieren in het park ontdekken tijdens jouw ECKspeditie! Hof van Eckberge is de gehele kerstvakantie geopend vanaf 10:00 uur (m.u.v. oud- en nieuwjaarsdag)!

Smullen van de lekkerste pannenkoeken

In de Achterhoek kunnen we er wat van! Pannenkoeken bakken! Tijdens een koude winterse dag is niets leuker en lekkerder dan spelen én genieten van een een verse pannenkoek met stroop, suiker of goed belegd. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan De Neeth in Aalten, de Zon in Wehl, 't Noorden in Aalten, De Heikamp in Ruurlo, Erve Brooks in Gelselaar of Sevink Molen in Winterswijk. Speelplezier en een volle buik gegarandeerd!

Iedereen kan spelen bij Landal Stroombroek

Wist je dat je niet op vakantie hoeft te zijn bij Landal Stroombroek om lekker te knuffelen met Bollo de beer  of ravotten bij de indoor- en outdoor speelplaatsen? Gooi jij een strike op de bowlingbaan of weet jij te ontsnappen uit de escaperoom? Het kan allemaal!

Torenbeklimming Doesburg

Kom de hoogste toren van Gelderland beklimmen in Hanzestad Doesburg! De Martinikerk toren is 94 meter hoog. De trap naar boven heeft 220 treden. Tel jij ze na? Soms mag je stiekem van de torengids op een van de klokken slaan. Vanaf het carillon is het nog maar een klein stukje voordat je op het uitzichtpunt bent. Daar kun je de IJsselvallei, de Veluwezoom, de Achterhoek en ook het middeleeuwse stratenpatroon van Doesburg zien.

Spelen in de grootste speeltuin

Megapret in Lievelde is het leukste familie speelpark van de Achterhoek en altijd een feest voor de kinderen. Je kunt hier binnen en buiten spelen. Megapret is Buitenpret, Binnenpret, Speurpret, Waterpret en Golfpret. Kortom ook in de winter is er volop pret. Buiten tref je de grootste speeltuin die je in de Achterhoek kunt vinden. De prijzen hier zijn lekker Achterhoeks laag. Tijdens deze winterse dagen is er natuurlijk lekkere warme chocolademelk en is alles gezellig in Kerstsfeer ingericht. Ook is er (Kerst)dansen in de disco. Op 1e Kerstdag en op 1 januari is Megapret gesloten.

Waterpret beleef je bij Marveld

In het subtropische zwembad van Marveld Recreatie vind je diverse glijbanen met onder andere de Crazy Cone. De Crazy Cone is een glijbaan van circa 75 met magic-light effecten tijdens de afdaling. Deze super sensatie leg je af in een 1-persoons band. Daarnaast kun je ontspannen in de hotwhirlpool of genieten in de sauna’s. Voor de kinderen is er in ons subtropische zwembad een peuter- en kleuterbad. Voor de echte waterratten is er een te gek waterpark met glijbanen en een wildwaterbaan.

Miniatuurracebaan Race Mania

Denk jij de Max Verstappen te kunnen zijn van de miniatuur racebaan? Bij Race Mania Ruurlo ga je vol gas door de snelle bochten op de testbaan. Ben je gekwalificeerd? Dan ga je de strijd aan op de officiële wedstrijdbanen tot maar liefst 34 meter lang! 

Kom spelen, klimmen en klauteren

In dit leuke overdekte speelparadijs Monkeytown in Doetinchem kun je glijden van verschillende glijbanen, kruipen door tunnels, springen op de trampolines, spelen met superlego, ravotten in de ballenbakken en voetballen in de extra grote voetbalkooi. Voor de allerkleinsten is er een grote peuterhoek, die speciaal ook voor de ouders extra overzichtelijk is ingericht. De begeleiding is gratis (maar wel verplicht) en deze wordt lekker verwend met heerlijke verse bonenkoffie of iets anders lekkers uit de keuken. Natuurlijk is er tijdens de kerstdagen een gezellige kerstsfeer.