Leuke winteruitjes met kinderen

in de Achterhoek

Weer of geen weer, in de Achterhoek hoef je je nooit te vervelen. We hebben een aantal leuke winteruitjes met kinderen op een rijtje gezet. Ook tijdens deze coronatijd zijn veel locaties geopend, vaak wel met de nodige aanpassingen. Kijk eerst even op de website van de ondernemer voor de geldende regels en reserveer van te voren zodat het niet te druk wordt. 

De Lotje Familie Kerstspeurtocht

De ‘Lotje Familie Kerstspeurtocht’ is een wandelspeurtocht vol warme kerstbeleving, muziek, het kerstverhaal, wintersfeer, voornemens en wensen, saamhorigheid, bezinning, (kerstachtige) quizvragen, grapjes en raadsels. Om de speurtocht te kunnen lopen heb je alleen maar je eigen smartphone nodig. Terwijl je wandelt popt de audio steeds automatisch op. Laat je dus verrassen! De route is trouwens maar 2 km, dus je hoeft niet bang te zijn voor bevroren tenen. De speurtocht is gratis af te halen bij de receptie van Landal Stroombroek.

Een rondje disco bowling 

Bij Het Winkel in Winterswijk beleef je al een hele vakantie in één dag. Spelen in de binnen- of de buitenspeeltuin en daarna de dierenweide in om de dieren te aaien of te knuffelen. En wat dacht je van een rondje discobowlen in de Boules & Bowling en daarna lekker eten en drinken in het restaurant. Natuurlijk is alles Kerstelijk versierd en is er lekkere warme chocolademelk.

Schoolreisje naar het strand met Peppa Pig

Spelletjes spelen, avonturen beleven én… in modderplassen springen! Het ondeugende, kleine varkentje Peppa Pig, bekend van Nickelodeon en Netflix, keert met al haar vriendjes terug naar het theater voor een spiksplinternieuw vrolijk avontuur. Vandaag is de grote dag! Peppa Pig gaat met de hele klas op schoolreisje naar het strand. Met rugtassen om, lunchtrommels in de hand en juffrouw Konijn achter het stuur gaan Peppa en haar vriendjes op weg. Al in de bus begint het spannende avontuur. Het wordt voor de hele klas een rit om nooit meer te vergeten!

Kom vóór de voorstelling naar de foyer van het theater en versier in de Peppa Pig-knutselhoek jouw eigen muziekklapper. Klap mee met Peppa en haar klasgenootjes bij het leukste schoolreisje ooit! Natuurlijk komt Peppa ook na afloop van de voorstelling naar de foyer voor een foto en dikke knuffel met jou! De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en is te zien bij Theater De Storm in Winterswijk op 29 december om 14.00 uur.

Buurman en Buurman gaan kamperen!

De buurmannen hebben het afgelopen jaar hard geklust. Een nieuw dak op het huis en de hele schuur is grondig verbouwd. Dus zijn ze wel toe aan een welverdiende vakantie. De buurmannen hebben een mooi plekje gereserveerd op de camping. Alleen even de tent opzetten en dan lekker genieten van de rust. Tenminste, dat denken ze…
Deze leuke voorstelling is te zien bij Theater de Storm in Winterswijk op 8 januari om 13.30 en 15.30 uur en is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar

Spelen in de grootste speeltuin

Megapret in Lievelde is het leukste familie speelpark van de Achterhoek en altijd een feest voor de kinderen. Je kunt hier binnen en buiten spelen. Megapret is Buitenpret, Binnenpret, Speurpret, Waterpret en Golfpret. Kortom ook in de winter is er volop pret. Buiten tref je de grootste speeltuin die je in de Achterhoek kunt vinden. De prijzen hier zijn lekker Achterhoeks laag. Tijdens deze winterse dagen is er natuurlijk lekkere warme chocolademelk en is alles gezellig in Kerstsfeer ingericht. Ook is er (Kerst)dansen in de disco. Op 1e Kerstdag en op 1 januari is Megapret gesloten.

Kom spelen, klimmen en klauteren

In dit leuke overdekte speelparadijs Monkeytown in Doetinchem kun je glijden van verschillende glijbanen, kruipen door tunnels, springen op de trampolines, spelen met superlego, ravotten in de ballenbakken en voetballen in de extra grote voetbalkooi. Voor de allerkleinsten is er een grote peuterhoek, die speciaal ook voor de ouders extra overzichtelijk is ingericht. De begeleiding is gratis (maar wel verplicht) en deze wordt lekker verwend met heerlijke verse bonenkoffie of iets anders lekkers uit de keuken. Natuurlijk is er tijdens de kerstdagen een gezellige kerstsfeer.