9 x de leukste

gezinsuitjes

in de Achterhoek

De leukste tips voor het Pinksterweekend


In de Achterhoek vind je veel ruimte en natuur maar wist je dat er ook heel vele leuke speelplekken voor kinderen zijn? Gelukkig openen steeds meer speeltuinen, kinderboerderijen en andere attracties in de Achterhoek weer hun deuren, natuurlijk wel met de nodige aanpassingen. We hebben de leukste uitjes met kinderen tijdens het Pinksterweekend voor je op een rijtje gezet. Kijk wel eerst even op de website van de ondernemer voor de geldende regels en reserveer van te voren zodat het niet te druk wordt.  

Kom spelen in de grootste speeltuin van Nederland, de Achterhoek. Veel plezier!

1. Leuke kinderwandeling met een lekkere picknick onderweg

Wandelen saai? Neehoor deze wandelroute is super leuk. Tijdens de Strooptocht vertelt de kok van pannenkoekenboerderij de Heikamp het geheim voor de lekkerste pannenkoeken. Onderweg kom je allerlei leuke opdrachtjes tegen. Reserveer van te voren een goed gevulde picknickmand van de Heikamp en ga samen op pad. Trek gekregen? Zoek een rustig picknickplekje en genieten maar.

De route download je eenvoudig via de Routabel app op je smartphone. Reserveer de picknickmand bij de Heikamp www.kidsgeluk.nl/de-heikamp. Hier is ook het startpunt van de route.

2. Lekker met de blote voeten door de modder

De leukste avonturen beleef je in de natuur! Lekker met de blote voeten door de modder, op een vlot naar de overkant van het water of slootje springen. Ontdek het Blotevoetenland en het avonturenpad bij Erve Brooks in Gelselaar. Ook is museumboerderij geopend waar je in het winkeltje lekker kunt rondneuzen tussen de leuke cadeautjes, Achterhoekse lekkernijen en houten speelgoed. Op het erf is een echte boomhut, water en zandspeelplek, grote speeltuin, dieren om te aaien en nog veel meer. Na al dat spelen kun je een lekkere pannenkoek meenemen voor naar huis of opzoek naar een rustig picknickplekje in de natuur. 

3. Je raakt niet uitgespeeld bij Hof van Eckberge

Je kinderen zullen zich niet snel vervelen bij Hof van Eckberge in Eibergen. Ook al is de binnenspeeltuin nog niet open, in het buitenpark is zoveel te doen! Er is de afgelopen periode hard gewerkt om het nog leuker te maken. Het wilgendoolhof is uitgebreid en er is een extra attractie toegevoegd aan de water- en zandspeelplaats. Terwijl je kinderen roetsjen van de kabelbaan, springen op de airtrampoline of dieren kijken in de mini zoo kun jij genieten van een heerlijke take-away koffie. Je kunt tickets tegen een gereduceerd tarief online bestellen. Je maakt hierbij een keuze voor een tijd dat je graag met je kinderen wilt komen spelen.

4. Knuffelen met konijnen en zelf ezels en paarden borstelen 

Bij Kinderboerderij Feltsigt in Bekveld (bij Hengelo Gld.) is ruimte genoeg. Kinderen kunnen klimmen, klauteren, rennen, skelteren & waar veel mag en weinig moet. Je kunt hier zien hoe de dieren leven, super leuk voor kinderen. Hoe klein biggetjes zijn naast hun grote moedervarken. Hoe een pauw trots zijn staart uitvouwt en ogen tevoorschijn laat komen op de uiteinden van de veren. Er zijn vorige week zelfs geitjes geboren. Kinderen kunnen eieren rapen bij de kippen, knuffelen met konijnen en cavia's en de ezels vinden het heerlijk om geborsteld te worden door de kinderen.

5. Spelen in het Avonturenpark en fietsen langs het Hilgelo 

Vanaf 1 juni, 12.00 Tweede pinksterdag, kun je bij Sevink Molen in Winterswijk weer komen buitenspelen en eten. Buiten is er veel te beleven. Rondcrossen op skelters, sjeezen van de kabelbaan, springen op de grote airtrampoline, modderen in de grote zandbak en nog veel meer. Super leuk voor alle leeftijden en er is ruimte genoeg om lekker te zitten! 
Sevink Molen is gelegen de recreatieplas het Hilgelo. Als het mooi weer is kun je dus zelfs even een duik nemen en afkoelen in het water. Het Paviljoen aan het Hilgelo is geopend, een leuke plek om tijdens je fietstocht wat te eten of te drinken. Je kunt ervoor kiezen om dit af te halen of lekker even te blijven zitten op het ruime terras.

Op deze plek staat een ingesloten video die van YouTube afkomstig is. Om de inhoud te kunnen zien dien je eerst expliciet toestemming te geven dat YouTube cookies op jouw apparaat mag plaatsen.

Open cookievoorkeuren

6. Lekker struinen in de buitenlucht bij Beleefboerderij de kleine Carrousel

Bij Beleefboerderij De kleine Carrousel in Laren (Gld.) is op elke plek wel iets nieuws te ontdekken. Het is een enorme ruime kinderboerderij op een prachtige plek in de Achterhoekse natuur. Overal rondom de boerderij vind je speeltoestellen en speelplekken. Op de kinderboerderij wonen meer dan 100 dieren. Je kunt kijken bij de schapen, koeien, pony’s, varkens, ezels, knuffelkonijnen, alpaca’s en vele andere dierenvriendjes! In deze tijd van het jaar is het extra leuk omdat er dan schattige babydieren zijn. Op de knuffelweide en in de knuffelhoek mag je de dieren zelfs aanraken, aaien en vertroetelen

7. Word jij de nieuwe Max Verstappen?

Bij Racemania in Ruurlo kun je tegen elkaar racen op het grootste (indoor) Racebaan centrum van Europa. Je leert eerst hoe je met vol gas door de snelle bochten kan op de 7 testbanen (14 meter, 4 baans). Na de kwalificatie ga je de strijd met elkaar aan op de officiële wedstrijdbanen van maar liefst 34 en 29 meter lang. Je kunt vanaf 1 juni komen racen met een groepje vanaf zes personen, wel moet je dit even van te voren reserveren. Een leuk uitje voor als het een dagje wat minder goed weer is. 

8. Wandelen met een ezel rondom Almen

Wandelen met een ezel; zo leuk om te doen met je gezin! Voor de kinderen wordt wandelen op deze manier wel heel spannend. En zijn ze een beetje moe? Dan mogen ze op de rug van de ezel zitten. In de mand aan de ezel zit wat te drinken, een versnapering en brokken voor de ezel. Samen ontdek je de zandpaden, het riviertje de Berkel, even uitrusten op het sfeervolle dorpsplein van Almen (waar soms ook een ijscokar staat) en overal is het groen en rustig. Je kunt er ook voor kiezen om een gevulde bolderkar mee te nemen. Onderweg zoeken jullie een rustig plekje om te genieten van een heerlijke picknick middenin de natuur en de ezel kan even uitrusten. Er zijn twee verschillende routes te lopen, beide duren ongeveer 2,5 uur op ezeltempo en starten bij de Vetweide. Je moet wel even van te voren reserveren. 

9. Voel je een echte zeerover in het Land van Jan Klaassen

Met Pinksteren is het Roversweekend  in het Land van Jan Klaassen. Trek je stoerste piratenpak aan en beleef echte zeeroversavonturen in het buitenspeelpark. Na de middagvoorstelling komt vuurspuwende zeerover Manke Henk om met de kinderen de schat te zoeken. Ook me Hemelvaart kunnen je kinderen komen spelen bij het Land van Jan Klaassen. In het buitenpark kunnen ze helemaal losgaan op de reuzeglijbaan, klimtoestellen en springkussens. De voorstellingen van het poppentheater worden ook buiten gegeven. Reserveer online je tickets tegen een speciaal tarief.