8x kinderuitjes met slecht weer in de Achterhoek

Van de regen in de dr...iedubbele pret! Als het slecht weer is buiten en de regen met bakken uit de lucht valt, kun je nog steeds een dagje uit. De kinderen hoeven zich niet te vervelen, want er zijn genoeg mogelijkheden voor een dagje uit Achterhoek waarbij je droog blijft. Dus, laat jullie vrije dag niet in het water vallen! In deze blog geven we je een heleboel leuke ideeën over wat er allemaal voor leuks te doen is.

1. Monkeytown Doetinchem

Met Monkeytown maak je de kinderen altijd blij. Ze kunnen hun energie kwijt tijdens het klimmen en klauteren en in de uitdagende kruip-door-sluip-door speeltoestellen. Natuurlijk met een hapje en een drankje bij het overdekte terras.

2. Hof van Eckberge

Het Hof van Eckberge is een fantastisch en veelzijdig dagje uit. Ideaal voor als het nog niet helemaal duidelijk is of het die dag droog blijft of niet. Er is een dierentuin met een reptielenhuis en een belevingspark. Daar is, zoals de naam al aangeeft, van alles te beleven; zowel buiten als binnen! Binnen is een grote binnenspeeltuin. Met wat grotere kinderen kun je ook bowlen en lasergamen. Kortom, succes verzekerd!

3. Sevink Avonturenpark

Een saai dagje thuis achter natte ramen tover je in een oogwenk om tot een dag vol plezier en avontuur. In Sevink Avonturenpark is het leuk voor jong en oud. De spannende indoorspeeltuin kom je bij de molen binnen. Daar kun je kiezen voor de trap of je maakt een flitsend entree via de glijbaan! De speeltuin is meer dan alleen maar speeltoestellen, trampolines, klimnetten en reuzeglijbaan. Het is ook een reis door de tijd! Vroeger leefden hier dino’s en dat ontdek als je goed kijkt. Of beleef het waargebeurde ridderverhaal in het spannende speelkasteel…

4. Het Land van Jan Klaassen

Ook het Land van Jan Klaassen is een super leuke indoor speeltuin. Bestuur een auto in de lucht, neem de trein of leef je uit op de springkussens en speeltoestellen. Als je even moe bent, kun je gaan zitten en genieten van een voorstelling in het poppentheater!

5. Megapret

Bij de leukste indoor speeltuin van Gelderland beleef je megapret! De binnenspeeltuin omvat maar liefst 4 verdiepingen softplay speeltoestellen met ruim 100 hindernissen. Er zijn ballenbakken, een bouwhoek, ballenkanonnen, trampolines, een familieglijbaan, een springkussen en een peuterhoek. Nog niet genoeg? Zoef langs de rodelbaan van 30 meter lang en 7 meter hoog of duik de kinderdisco in. Er is wat leuks voor iedereen; megapret dus!

6. Landal Stroombroek

Een dagkaart voor Landal Stroombroek en je hebt van slecht weer geen last meer! Beleef avonturen in de indoor speeltuin, probeer te ontsnappen uit de Escaperoom of bezoek de vernieuwde kidsclub in de kelder. Trek gekregen? Bij Timber’s Brasserie vul je de buikjes met de lekkerste lokale gerechten.

7. Racemania De Luifel

Komen jullie racen in het grootste slot car racing centrum van Europa? Bij Racemania ga je als een echte coureur aan de slag. Eerst op de 6 internationale oefencircuits en daarna de twee hoofdbanen. Daar wordt de tijd geregistreerd en ontdek je wie de winnaar is.

8. Torenbeklimming Doesburg

Doesburg is een sfeervol Hanzestadje waar je, als het begint met regenen, een restaurant in kunt duiken of de 94 meter hoge toren van de Grote- of Martinikerk kunt beklimmen. Je moet er wel goede kuitspieren voor hebben, want het zijn 220 treden naar boven! De gids vertelt je over de geschiedenis van de toren, het carillon en Hanzestad Doesburg zelf. Boven wordt je beloond met één van de mooiste uitzichten die je ooit gezien hebt!

Voor nog meer leuke uitjes kijk je op www.kidsgeluk.nl