Zomervakantie met kinderen in de Achterhoek
 

Vakantie! Tijd om er samen met je gezin op uit te trekken. Naar een leuke kinderboerderij, een actief uitje, zwemmen of een kinderpretpark. In de Achterhoek valt zoveel te ontdekken, het is eigenlijk één grote speeltuin. Wat is er nou heerlijker voor kinderen om met dit mooie weer te spelen met water? En voor jezelf is een beetje afkoeling ook wel erg lekker. En hoe fijn is het als de kids lekker spelen en je zelf in de relaxstand kunt op het terras met goed zicht op je kinderen natuurlijk . Wij hebben de leukste plekken voor een zomers dagje uit in de Achterhoek voor je op een rijtje gezet.

1. Spelen, eten en zwemmen bij Sevink Molen en recreatieplas het Hilgelo

De kinderen kunnen zich bij avonturenpark Sevink Molen uitleven in de grote zandbak, waar lekker met water en zand gespeeld kan worden. Er kan rond gecrosst worden op de skelters en er zijn luchtkussens waar flink op gesprongen kan worden. Terwijl de kinderen spelen geniet je van een lekker drankje op het terras, je hebt hier prima zicht op de kinderen. Als het warm is kun je lekker afkoelen in de naast gelegen recreatieplas het Hilgelo. 

2. Waterfietsen door het paradijs van de Leemputten

Stel je eens voor…een zonnige dag, een drankje in de hangmat op het strand en de kinderen vermaken zich met water en zand op de speelweide. Hoe relaxt klinkt dat. Bij de Leemputten (dichtbij Groenlo) waan je je in het paradijs en kom je helemaal in de vakantiemodus. Super leuk is dat je hier met een waterfiets het natuurgebied door kunt…en de kinderen die kunnen onderweg als ze zin hebben een leuke puzzel oplossen.

3. Spelen op het strandje bij Recreatieplas Stroombroek en lunchen op het terras van Landal

Wat is er nou lekkerder dan een warme dag doorbrengen langs de waterkant. De kinderen vermaken zich hier super goed in het water en op het zandstrandje, waar ook leuke speeltuintjes en een waterpomp zijn. Uitgezwommen? Dan kun je lekker eten op het terras bij Landal Stroombroek. De kinderen kunnen zelf wat uitkiezen van het kinderbuffet. Na het eten nog even spelen op de binnenspeelplaats, luisteren naar ene verhaaltje van Bollo of meedansen met de kinderdisco.   

4. Lekker blubberen met de blote voeten door het water bij Erve Brooks

Spelen met water en zand, vlot varen of op blote voeren lekker blubberen door de modder. Welk kind wordt hier nou niet blij van! Bij Erve Brooks kunnen ze zich lekker uitleven in de natuur in het Blotevoetenland en Avonturenpad. Ook is er een kabelbaan, springkussen, speelvijver, museumboerderij en nog veel meer. Uitgespeeld? Geniet dan van een lekkere pannenkoek of kies wat anders van de uitgebreide kaart.

5. Picknicken in een echte kasteeltuin bij Huis Verwolde

Altijd al eens een prins of prinses willen zijn? Kinderen beleven bij Huis Verwolde hoe de adelijke familie vroeger leefde.  Ze mogen op het bed van de huisknecht liggen, een bloemenboeket samenstellen of een monogram op bestek graveren. Ook kun je in de kasteelwinkel een knapzak aanschaffen waarmee je een leuke route kunt lopen in de kasteeltuin. Onderweg doe je leuke opdrachtjes en zoek je een leuk plekje op voor wat drinken en lekkers uit de knapzak. 

6. Roetsjen tussen de boomtoppen bij het Klimbos

Zin in een actief uitje met de kinderen? Bij het klimbos Achterhoek in Ruurlo klim je tussen de boomtoppen door en roetsj je via de tokkelbaan van boom naar boom. Echt een geweldige ervaring. Na een uitgebreide instructie mag je gaan klimmen, je kunt zelf kiezen welk parcours je volgt. Er zijn verschillende niveaus en voor de kinderen is er een speciaal kinderparcours. Heb je ook nog jongere kinderen mee? Een tip is dan om vanaf de Heikamp (naast het Klimbos gelegen pannenkoekenboerderij) de kabouterroute of roekoetocht te wandelen. Na al deze inspanningen kun je op het terras van de Heikamp genieten van een lekker verfrissend drankje of ijsje

7. Dieren aaien, pony rijden en spelen op het boerenerf

Geitjes aaien, pony’s borstelen, knuffelen met de konijnen of kalfjes kijken….veel kinderen vinden dieren fantastisch. En het is dan nog eens extra leuk als je heel dicht bij ze mag komen en soms zelfs bij ze in de wei mag spelen. Bij kinderboerderij Feltsigt kunnen de kinderen met tractors en skelters een parcoursje rijden over het erf of de weg zoeken in het zonnebloemendoolhof. Op het boerenerf bij Kinderboerderij de kleine Caroussel in Laren vind je naast heel veel verschillende dieren ook een familieschommel, zweefmolen en nog veel meer speelplekken. Het fijne van deze twee leuke kinderboerderijen in de Achterhoek is dat ze ontzettend veel ruimte hebben op het boerenerf en er altijd genoeg te spelen is. Terwijl de kinderen zich vermaken kun je zelf genieten van een kop koffie op het terras.

8. Wandelen met een ezel of alpaca

Vinden jouw kinderen wandelen een beetje saai of zijn ze snel moe? Niet als je met een ezel of alpaca op pad gaat. Ze mogen zelfs een stukje op de rug van de ezel zitten. En onderweg zoek je gewoon een leuke picknickplek.  Je kunt op twee verschillende plekken in de Achterhoek vertrekken.
In Zelhem is je startpunt Ezelstal de Elingen. Naast het huren van een ezel of alpaca is het voor kinderen ook erg leuk om hier even te spelen op de tractors, skeltertjes en fietsjes of de dieren te aaien bij de mini-kinderboerderij. In Almen wandel je vanaf camping de Vetweide een mooie route langs de Berkel.

9. Beleef de avonturen van Jan Klaassen en Katrijn

Het super leuke kinderpretpark het Land van Jan Klaassen heeft een groot buitenspeelpark met een reuze glijbaan, een kabouterdorp waar je met een treintje doorheen rijd, zweefauto’s en nog heel veel meer. Bij  mooi kunnen de kinderen lekker spetteren in de waterspeeltuin. Uniek is het poppentheater, dit is de grootste van Nederland. Samen met Jan Klaassen en Katrijn beleef je hier de spannendste avonturen! Is het weer wat minder goed? Dan is er binnen ook nog vanalles te spelen in de indoorspeeltuin. Opvallend is dat het park heel overzichtelijk en kleinschalig is opgezet zodat ook de allerkleinsten veilig kunnen spelen. Je mag eigen eten en drinken meenemen maar op het terras en in het restaurant kun je ook lekkere broodjes, frites, snacks en ijsjes halen.