5 tips

Voor een leuk dagje uit met kinderen

In de Achterhoek

Of je nu iets te vieren hebt, heerlijke vakantiedagen wilt beleven of een dagje samen genieten op de planning hebt staan; in de Achterhoek beleef je de leukste dagjes uit! Van waterpret tot cultuur snuiven en van binnenspeelparadijzen tot belevingsparken. Om je keuze makkelijker te maken geven wij je 5 tips voor een leuk dagje uit met kinderen. De ideale gids voor elke wens en elk gezin.

1. Een regenachtig dagje weg

Slecht weer? Geen probleem! Je vindt in de Achterhoek ontzettend veel binnenactiviteiten voor die regenachtige dagen. Klim en klauter je een weg door onze binnenspeeltuinen zoals Monkeytown, Hof van Eckberge en Land van Jan Klaassen, ga de strijd aan op de bowlingbanen en lasergame hallen, bezoek een binnenzwembad zoals het Marveld of ga cultuur snuiven. Jij laat een beetje regen jouw familietijd niet verpesten!

2. Samen cultuur snuiven

“Hoe zit dat?” “Maar waarom dan?” De nieuwsgierigheid van kinderen is geweldig om te zien. Af en toe een dagje cultuur snuiven sluit daar perfect op aan. Daarom vind je in de Achterhoek verschillende plekken voor een cultureel of informatief dagje uit. Denk aan de speciale kindervoorstellingen in Theater de Storm, de DRU en het Amphion Cultuurbedrijf. Maar ook aan een sprong in het verleden bij Huis Verwolde en de Martinikerk; de hoogste toren van Gelderland! Liever leren over dieren? Kom mee boeren op de Grote Kroeze.

3. Een actieve dag buiten

Wil je de Achterhoek op actieve wijze ontdekken? Onze kinderroutes wandelen of fietsen is een heerlijk én gezond dagje uit met de kinderen. Zoek je iets bijzonders? Stap op de step! In Hengelo kunnen sportievelingen de Gelderse bossen nu met de kickbike ontdekken. Zo kom je op plekken waar anderen zich niet wagen. Voor de waaghalzen onder ons raden we Erve Brooks en Klimbos Achterhoek aan. En heb je altijd al eens willen wandelen met een alpaca of ezel? Grijp je kans bij De Edelingen of De Vetweide.

4. Waterpret voor iedereen

Op de warme zomerdagen wil je vaak maar één ding: afkoelen! Plan dan een dagje uit naar een recreatieplas en geniet van alles dat deze wateren je bieden. Van waterpret tot klimtoestellen en van gezellige eetplekjes tot recreatie op het water. Je vindt het bij attractieparken met spraypark en zwembaden zoals Megapret, Marveld en Land van Jan Klaassen. Ga je op de waterfiets? Huur je een bootje? Of bouw je samen zandkastelen in het warme zand? Je doet het op plekken als ‘t Hilgelo, Hambroekplas en Stroombroek allemaal.

5. Avonturen voor de echte durfals

Op een leuk dagje uit mag gezellig eten en drinken natuurlijk niet ontbreken! Gelukkig staat de Achterhoek vol met gezellige restaurants, kleine eetcafés en pannenkoekenhuizen. Je vindt hier ook genoeg parken, recreatiegebieden en andere locaties voor dagjes uit inclusief eetgelegenheid. Ideaal, want daardoor hoef jij nergens meer aan te denken. Ga gewoon op weg en je vindt alles dat je nodig hebt bij jouw eindbestemming. Benieuwd waar je deze alles-in-één locaties vindt? Filter op deze pagina op eten & drinken!